nyheter.png
SIPGear certifierade av Snom.

Svenska Sipgear har inlett ett samarbete med tyska Snom. Efter noggranna tester har Sipgears ip-pbx erhållit full certifiering och kompabilitet gentemot Snoms 3xx serie ip-telefoner.

Sipgear och Snom träffades första gången på VON mässan i Stockholm 2007, och de två företagen startade samarbetet med ett gemensamt projekt med implementationen av Snom ip-telefoner och Sipgear ip-pbx på det svenska förlaget Direktpress.
De två företagen planerar att samarbeta ytterligare i framtiden både inom affärsutveckling och teknisk integration och göra det enklare för kunderna att installera och underhålla Snom-telefoner kopplade mot Sipgers företagsväxel.
Snoms 3xx serien (Snom 300, 320, 360 och 370) är företagstelefoner som bygger på den öppna standarden sip. Ip-telefonerna har en stor högupplöst bildskärm, programmerbara funktionstangenter och passar även för avancerade verksamheter som kräver hög funktionalitet. Snom m3 IP DECT är bolagets första sladdlösa telefon som erbjuder voip för hemmakontor, små eller medelstora företag. Läs länkade artiklar för mer information om Sipgear.